Medové perníčky

Vážení, je to tady! Za okny je bílo, pomalu se začínají rozsvěcovat vánoční světýlka, na náměstích potkáváme davy lidí zahřívající se horkým voňavým svařákem, obdivující obrovské, nádherně vyzdobené, třpytící se stromy. A protože nejkrásnější období roku přímo volá po pečení voňavých dobrot, připravila jsem pro vás recept na vánoční perníčky. Někdo by mohl namítnout, že je to nuda, a že přece takových receptů najdete mraky, ale s perníčky je to jako s bramborovým salátem o vánocích - každý má ten svůj - zaručeně nejlepší recept. A tak jsem se rozhodla s vámi podělit o ten náš nejzamilovanější.

Budete potřebovat:
1 Heru
4 vejce
800 g hladké mouky
300g moučkového cukru
8 lžic medu
1 lžičku sody
1 lžičku perníkového koření
1 lžičku skořice

Všechny suroviny odvažte a ručně smíchejte. Připravené těsto zabalte do potravinové folie a nechejte přes noc odpočinout v lednici.
Druhý den z těsta vyválejte plát a vykrajujte tvary formičkami. Pokládejte je na nijak nevymazaný plech. Před vložením do trouby perníčky potřete vodou a pečte při 180 stupních dozlatova. Ještě horké je ihned po vytažení z trouby potírejte rozšlehaným vejcem, aby se krásně leskly.

Tyto perníčky není nutné péct dlouho před vánoci, jak tomu často bývá u jiných receptů, protože změknou poměrně brzy. Nejlépe je uchováte v uzavřené krabici buď venku nebo v lednici.

To jestli je ozdobíte nebo necháte jen tak nechám na vás, ale ať se rozhodnete jakkoliv, věřím, že si na nich pochutnáte.

Komentáře

Oblíbené příspěvky